Liceul Teoretic “Orizont” Buiucani

Anul fondării:

1993

Oraș:

Sector:

Clase:

1-9

Curriculum:

Curriculum național

Taxa:

2600 eur/an

Limbile de predare:

Nr. de copii din clasă:

22

Rata de absolvire:

100%

Website:

https://orizont.org/ro/buiucani-2/

Telefon:

+373(79)557784

Email:

buiucani@orizont.org
5/5 ⭐ din 1 vot (votează și tu)
Str. Ion Pelivan 13A, 2064 Buiucani, Chişinau, Moldova

Particularități:

Școala are următoarele parteneriate: CAMBRIDGE International Examinations, ECIS (The Educational Collaborative for International Schools), EEC (European Examination Centre), LUMINA Educational Institutions.

În fiecare familie, problema alegerii celei mai bune școli este una esențială și îndelung dezbătută, deoarece anii de liceu sunt definitori în formarea personalității tânărului adult. Cu toții ne dorim o lume mai bună și dacă vrem o societate bazată pe valori cum ar fi respectul și profesionalismul, atunci e bine să investim în educația copiilor, să le deschidem drumul în viață, iar ei să exploreze mai multe orizonturi pentru a ști să aleagă mai târziu.

Ne-am întrebat cum ar trebui să fie contextul educativ care ar putea oferi tot ceea ce are nevoie un elev, care sunt acele valori ale căror identificare, însușire, formare ar putea fi vitale pentru el și care apoi îi vor influența viitorul.

Suntem convinși că Liceul Teoretic ”Orizont” va asigura dezvoltarea armonioasă a copilului dumneavoastră oferind un învățământ în conformitate cu standardele educaționale de calitate.

Limba engleză se studiază la un nivel înalt, astfel elevii sunt pregătiți pentru susținerea examenelor Cambridge, TOEFEL, IELTS și altele. Instituția noastră este unul din Centrele autorizate de examen Cambridge, examenele fiind susținute în incinta liceelor noastre.

Disciplinele reale se studiază în limba engleză începând cu clasa a VIII-a. Limbile străine studiate în liceu sunt: limba engleză, limba germană și limba turcă.

Pe lângă predarea disciplinelor de studiu cu multă pricepere și dăruire, cadrele didactice le insuflă copiilor și valori morale esențiale în dezvoltarea acestora. Profesorii care predau disciplinelor reale în llimba engleză sunt certificați cu CELTA (Certificate in Teaching English).

Instituţia dispune de o bogată bază tehnico-materială şi, în special, aparate audio-vizuale, ceea ce ne dă posibilitate să folosim la maximum Rețeaua de Internet și Sistemul Multimedia. Aceasta ne permite să desfăşurăm lecţiile într-o manieră modernă şi să sporim motivaţia elevilor pentru activitatea creativ- educativă. De asemenea, îi oferim copilului dumneavoastră un mediu școlar sigur, civilizat și o colectivitate în care să se dezvolte frumos.

În liceu elevilor li se oferă condiţii reale de activitate extraşcolară, prin intermediul cluburilor de interese, participarea la diferite acțiuni organizate cu ocazia sărbătorilor calendaristice şi tradiţionale, ore suplimentare în vederea susținerii examenelor finale, ore de pregătire pentru olimpiadele și concursurile naționale și internaționale la disciplinele: fizică, chimie, matematică, biologie, ecologie, informatică.

Cunoștințele acumulate în timpul anilor de liceu sunt decisive, lăsându-și amprenta asupra personalității fiecărui elev în parte, și astfel, el va putea spune cu mândrie că a avut șansa să fie elevul Liceului Teoretic ”Orizont”.

 

Despre instituție:

Alegerea unei școli decente este probabil una din cele mai principale decizii în viața fiecărui părinte. Toți părinții se întreabă care ar fi școala perfectă pentru copilul lor? În secolul XXI există o varietate de instituții care oferă copilului dumneavoastră oportunitatea de a primi o educație generală.

Liceul Teoretic “Orizont” Buiucani este instituția care oferă nu doar educație, dar și cultura, înțelegere, iubire și atitudine individuală față de fiecare copil.

Liceul Teoretic “Orizont” Buiucani crește nouă generație de tineri care vor fi viitorul prosper al Moldovei.Liceul nostru ajută la dezvoltarea fiecărui copil indiferent de vârstă. Copii se dezvoltă într-o atmosferă favorabilă.

Profesionalism, loialitate și toleranță ca scop prim în alegerea cadrelor didactice. Susținuți de echipa de cadre didactice specialiști cu experiență și un grad de afecțiune major față de fiecare copil. Experiența totală a cadrelor didactice în învățământ depășește 500 de ani; experiență care arată ca Orizont Buiucani a devenit o școală de tradiție.

O latură importantă în dezvoltarea copilului este și relație sănătoasă între părinte-copil și învățător. O comunicare cât mai bună între școală, elev, părinte este cheia succesului elevilor noștri.

În afară de faptul că fiecare diriginte oferă întâlniri individuale cu fiecare părinte în orele de consultații, diriginții organizează ședințele cu părinții în grup de două ori pe semestru pentru informații necesare.

Agendă electronică MyEducare este un alt instrument pentru a ține legătura cu părinții despre dezvoltarea copiilor, sarcinile primite, comportamentul lor și evaluările lor la toate disciplinele.

 

Evenimente organizate în cadrul instituției:

Toamna de Aur, Cupa Liga Orizont, Orizont School TV, Primul Sunet, Webinars, Cursuri de limba engleză si germană, Întilnirea cu absolvenții, Concursul Municipal la Limba și Literatura Romînă pentru juniori/ Ediția “Dumitru Matcovschi”, Concursul de Fizică Impuls, International Festival of Language and Culture  – echipa de dans, Debate club.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Abonare newsletter

Nu ai timp să cauți evenimente kid friendly sau oferte avantajoase pentru tine și familia ta? Atunci lasa-ne pe noi să le căutam pentru tine. Aboneaza-te la newsletterul nostru și îți vom trimite lunar cele mai interesante evenimente și cele mai bune oferte.

Am înregistrat emailul tău cu succes.

Abonare newsletter

Nu ai timp să cauți evenimente kid friendly sau oferte avantajoase pentru tine și familia ta? Atunci lasa-ne pe noi să le căutam pentru tine. Aboneaza-te la newsletterul nostru și îți vom trimite lunar cele mai interesante evenimente și cele mai bune oferte.

Am înregistrat emailul tău cu succes.