Liceul Teoretic “ORIZONT“Durleşti

Anul fondării:

2010

Oraș:

Clase:

8-12

Curriculum:

Curriculum național

Taxa:

2600 eur/an

Limbile de predare:

Nr. de copii din clasă:

22

Rata de absolvire:

100%

Website:

https://orizont.org/ro/durlesti-2/

Telefon:

+373(76)000160

Email:

info@orizont.org

Rating:

fii primul care votează
Str. Dimo 22, Durleşti, Moldova

Particularități:

Școala are următoarele parteneriate: CAMBRIDGE International Examinations, ECIS (The Educational Collaborative for International Schools), EEC (European Examination Centre), LUMINA Educational Institutions.

Liceul Teoretic „ORIZONT” întreţine legături de colaborare cu instituţiile avansate în practica pedagogică din republică şi de peste hotare, astfel ne aliniem Standartelor Europene moderne. Sistemul învăţământului preuniversitar din Republica Moldova se află în plină democratizare şi schimbare spre deschidere, colaborare, în scopul ajustării sale la legislaţi educaţională europeană. Instituţia dispune de o bogată bază tehnico-materială şi, în special, a aparatelor audio-vizuale, ceea ce ne dă posibilitate să folosim la maximum Rețeaua de Internet și Sistemul Multimedia. Aceasta ne permite să desfăşurăm lecţiile într-o manieră modernă şi să sporim motivaţia elevilor pentru activitate creativ- educativă. În liceu elevilor li se oferă condiţii reale de activitate extraşcolară, prin intermediul cluburilor de interese, participarea la diferite acțiuni organizate cu ocazia sărbătorilor calendaristice şi tradiţionale. Pregătirea obținută pe parcursul anilor de studii în liceu le permite absolvenţilor să se încadreze cu succes în cele mai prestigioase universităţi din ţară, dar şi în cele de peste hotare.

Despre instituție:

Liceul Teoretic “ORIZONT” din or. Durleşti a fost înfiinţat în anul 2010 din iniţiativa concernului bussinesmanilor din Turcia, cu nobila intenţie de a facilita studiul în limba engleză de către elevii Moldovei şi de a trasa un pod al prieteniei şi colaborării între cele două state. Instituţia noastră s-a impus printr-un specific aparte, care se caracterizează prin studiul disciplinilor reale în limba engleză şi a celor cu profil umanist în limba maternă. În liceu funcţionează un sistem computerizat de evidenţă a notelor tuturor elevilor. Catalogul electronic, conectat la internet, este o oportunitate bună pentru părinţi să facă cunoştinţă cu notele şi obiecţiile profesorilor. Elevii dotaţi, cu performanţe deosebite la matematică, fizică, informatică, chimie, biologie etc., au posibilitatea să-şi aprofundeze cunoştinţele în cadrul Loturilor Olimpice din cadrul liceului, a scolii de vară la disciplinele reale, aceştia fiind stimulaţi şi beneficiind de tot suportul pentru participare la diverse concursuri republicane şi internaţionale.

Evenimente organizate în cadrul instituției:

Toamna de Aur, Cupa Liga Orizont, Orizont School TV, Primul Sunet, Webinars, Cursuri de limba engleză si germană, Întilnirea cu absolvenții, Concursul Municipal la Limba și Literatura Romînă pentru juniori/ Ediția “Dumitru Matcovschi”, Concursul de Fizică Impuls, International Festival of Language and Culture  – echipa de dans, Debate club.

Shares
0 0 voturi
Votează
0 Comentarii
Feedback direct în conținut
Vezi toate comentariile

Abonare newsletter

Nu ai timp să cauți evenimente kid friendly sau oferte avantajoase pentru tine și familia ta? Atunci lasa-ne pe noi să le căutam pentru tine. Aboneaza-te la newsletterul nostru și îți vom trimite lunar cele mai interesante evenimente și cele mai bune oferte.

Am înregistrat emailul tău cu succes.

Abonare newsletter

Nu ai timp să cauți evenimente kid friendly sau oferte avantajoase pentru tine și familia ta? Atunci lasa-ne pe noi să le căutam pentru tine. Aboneaza-te la newsletterul nostru și îți vom trimite lunar cele mai interesante evenimente și cele mai bune oferte.

Am înregistrat emailul tău cu succes.