Liceul Teoretic„Orizont”Ceadîr-Lunga

Anul fondării:

1993

Oraș:

Clase:

1-12

Curriculum:

Curriculum național

Taxa:

845 eur/an

Limbile de predare:

Nr. de copii din clasă:

22

Rata de absolvire:

100%

Website:

https://orizont.org/ro/ceadir-lunga-2/

Telefon:

Telefon +37329121733

Email:

info@orizont.org

Rating:

fii primul care votează
Str. Lenin 87, Ceadir Lunga, Moldova

Particularități:

Școala are următoarele parteneriate: CAMBRIDGE International Examinations, ECIS (The Educational Collaborative for International Schools), EEC (European Examination Centre), LUMINA Educational Institutions.

Procesul de instruire în cadrul Filialei Ceadîr-Lunga a Instituției Private de Învățământ Liceul Teoretic ”Orizont” este îndreptat spre

  • formarea unei personalități libere, creative, armonioase;
  • folosirea la maxim a capacităților și aptitudinilor sale spirituale și fizice;
  • cunoașterea la perfecție a limbilor română, engleză și turcă;
  • umanizarea procesului educațional prin stabilirea unor relații de colaborare între elevi, profesori, părinți, axate pe încredere, ajutor și respect reciproc.

Despre instituție:

Filiala Ceadîr-Lunga a Instituției Private de Învățământ Liceul Teoretic ”Orizont” a fost înființată la 1 octombrie 1993, în baza Hotărîrii Guvernului Republicii Moldova nr. 611 din 30. 09.1993, avînd ca scop crearea condiţiilor optime de instruire a copiilor dotați în vederea asigurării procesului de integrare în sistemul educațional european.

Liceul nostru este o instituție de învățământ, care asigură elevilor o pregătire teoretică fundamentală, respectînd planul-cadru elaborat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Studiile se desfășoară începînd cu clasa a V-a pînă în clasa a XII-a. Actualmente în liceu învaţă copii de diferite naţionalităţi din sudul Moldovei: Basarabeasca, Cimişlia, Leovo, Cantemir, Cahul, Taraclia, Vulcăneşti, Comrat, Ceadîr-Lunga.

Căminul este situat la etajele trei și patru al clădirii liceului, care servește ca locuință copiilor veniți din alte orașe. Liceul dispune de o cantină, unde eliberarea hrănii se efectuează de trei ori: micul dejun, masa de prînz, cina. Cabinetul medical este dotat cu tot strictul necesar pentru acordarea primului ajutor medical. Pe parcursul tuturor anilor liceul lucrează într-un singur schimb, de la orele 8.30 pînă la 16.05.

Lucrul cluburilor, cercurilor, activitățile extrașcolare au loc după orele 16.00 și sîmbăta. În liceu activează 9 cercuri pe obiecte (ore suplimentare ale obiectelor): fotbal, tenis de masă, basket, volei, cor, grup vocal, desen, limba engleză, limba română.

Elevii liceului nostru ocupă locuri în olimpiade la diferite niveluri.

Absolvenții Filialei Ceadîr-Lunga a Instituției Private de Invățămînt Liceul Teoretic ”Orizont” susțin cu succes examenele de admitere în instituțiile superioare de învățământ din țară și în diferite țări ale lumii.

Evenimente organizate în cadrul instituției:

Toamna de Aur, Cupa Liga Orizont, Orizont School TV, Primul Sunet, Webinars, Cursuri de limba engleză si germană, Întilnirea cu absolvenții, Concursul Municipal la Limba și Literatura Romînă pentru juniori/ Ediția “Dumitru Matcovschi”, Concursul de Fizică Impuls, International Festival of Language and Culture  – echipa de dans, Debate club.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Abonare newsletter

Nu ai timp să cauți evenimente kid friendly sau oferte avantajoase pentru tine și familia ta? Atunci lasa-ne pe noi să le căutam pentru tine. Aboneaza-te la newsletterul nostru și îți vom trimite lunar cele mai interesante evenimente și cele mai bune oferte.

Am înregistrat emailul tău cu succes.

Abonare newsletter

Nu ai timp să cauți evenimente kid friendly sau oferte avantajoase pentru tine și familia ta? Atunci lasa-ne pe noi să le căutam pentru tine. Aboneaza-te la newsletterul nostru și îți vom trimite lunar cele mai interesante evenimente și cele mai bune oferte.

Am înregistrat emailul tău cu succes.