5 abilități pe care le poate dezvolta copilul frecventând Centrul educațional „Giraffe”

} Aprilie 1, 2021

Pe cât de important este pentru un copil să petreacă timpul alături de părinți și bunici, pe atât de importantă este și socializarea cu semenii săi de aceeași vârstă. Doar așa copilul îşi dezvoltă o gamă largă de abilități de care are nevoie pentru o tranziție blândă la școală.

5 abilități pe care le poate dezvolta copilul frecventând programul “Eu singur alături de tine” la Centrul educațional ”Giraffe Kids Club”.

Programul are o durată de pînă la 4 ore și se acceptă copii de 1,8 ani – 3,5 ani.

  1. Socializarea

Dezvoltarea socială va ajuta copilul să interacţioneze cu ceilalți. Cu toții ne dorim să creștem copii dezinvolți, liberi şi încrezători în puterile proprii. Aflându-se într-un mediu de copii cu aceeași vîrstă, fără părinți alături, ei se simt mai degajați și tind să se manifeste mai liber. Educatorii susțin abilitățile sociale ale copiilor, ajutându-i să se joace  împreună, să participe  în activități comune și să își facă prieteni noi.

2. Comunicarea

Copilul învață să comunice mai ușor cu cei din jur. Să își exprime dorințele şi emoțiile. Abilitățile cognitive si de gândire critică se dezvoltă pe măsură ce copiii explorează, observă, creează, adresează întrebări și îndeplinesc sarcini noi. Pe măsură ce capacitatea de comunicare a copilului se dezvoltă, el se va pricepe tot mai bine să-şi exprime sentimentele şi să găsească soluţii la conflictele care apar.

3. Generozitatea

O abilitate  importantă care va afecta în mod semnificativ relația copilului cu restul colegilor. Este necesar ca copilul  să învețe să împartă jucăriile, rechizitele şi materialele. Copiii de la centrul educațional abia încep să învețe cum să împartă politicos și adesea durează câteva luni pentru ca ei să învețe cum să o facă în mod consecvent.

4. Creativitatea

Fiecare copil este născut  cu abilități de creativitate. Creativitatea înseamnă  să folosim imaginația, originalitatea și gândirea critică când abordăm diferite situații. Mulți oameni tratează creativitatea nu ca o trăsătură înăscută, ci ca o abilitate care poate fi dezvoltată și cu cât mai mult o dezvolți, cu atât mai creativ poate deveni copilul tău! Spontanietatea şi flexibilitatea merg mână în mână. Trebuie să fim mereu pregătiţi, ca cadre didactice, părinţi sau tutori pentru izbucnirile de entuziasm din partea copiilor, deoarece ele se transformă în experienţe memorabile pentru copiii noştri. Spontanietatea încurajează copilul să-şi manifeste oricând fascinaţia.

Sunt o mulţime de căi/metode prin intermediul cărora se poate dezvolta creativitatea copilului la un centru educaţional:

  • Jocurile. Educatorii au un impact profund asupra activităţii de joc. Învăţarea prin joacă ne oferă nouă, adulţilor, oportunitatea de a ne juca din nou! Este minunat să îi putem învăţa pe alţii în felul în care ne-am fi dorit să fim noi învăţaţi.
  • Elementele ce-i stimulează creativitatea și cogniția: seturi de desen și lucru manual, cărți, jucării Lego, Duplo etc. Planificarea  atentă şi pregătirea prealabilă sunt elemente importante pentru participarea la procesul de învăţare împreună cu copiii.
  • Cititul împreună a cărților este o modalitate excelentă de a stimula creativitatea copilului. Copilul ese întrebat ce s-ar putea întîmpla la sfîrșitul istorioarei/poveștii. Cum se va simți personajul îndrăgit? De ce? Etc.
  • Menţinerea concentrării asupra unei activităţi sau unui subiect pe perioade din ce în ce mai lungi.

5. Independența

Pe măsură ce copiii cresc, ne așteptăm ca aceștia să manifeste mai multă independență și să necesite o supraveghere din ce în ce mai mică. Copilul învață să participe la o sarcină fără a i se reaminti constant despre ceea ce trebuie să facă. Acest lucru îl va pregăti pentru școală și va contribui la construirea unui sentiment de independență și realizare personală.

Pentru copiii care sunt curioși și ingenioşi, grădinița (centrul educațional) este un loc minunat, plin de oportunități de a învăța prin diverse jocuri, de a participa la noi activități interesante și de a explora lucruri noi precum:

–  Dezvoltarea limbajului şi a comunicării cu ceilalţi.

–  Creativitatea şi încrederea în sine.

–  Abilităţi sociale / comportament prietenos.

 ,,Oferim fiecărui COPIL ce i se potriveşte, cu intervenţii fine în domenii necesare unei educaţii complete. Totuşi e important să nu uităm că fiecare copil este unic şi că fiecare activitate presupune un traseu diferit de dezvoltare.”

La Centrul educațional „Giraffe Kids Club”   puteți beneficia de următoarele programe:

  • Mini grădi – cu durata de 4 ore. Se admit copiii de la 1,8-3,5 ani.
  • Pregătirea pentru școală– cu durata de 2 ore. Se admit copii de la 4,5 ani până la 7 ani.
  • Activități logopedice – se desfășoară individual și au o durată de 45 minute. Se admit copii de la 3 ani până la 10 ani.
  • Limba engleză – cu durata de 45 minute. Se admit copii de la 2,5 ani până la 8 ani.
  • Șah și joc de dame – cu durata de 60 minute. Se admit copii de la 4 ani până la 8 ani.
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Articole similare
Teatru online gratuit, pentru toți copiii din Republica Moldova

Teatru online gratuit, pentru toți copiii din Republica Moldova

Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, instituție a Guvernului României care are ca principal obiectiv realizarea politicii statului român pentru consolidarea comunității de limbă, cultură, religie, spiritualitate și istorie cu Republica Moldova și-a...

Интервью с инструктором по детскому плаванию

Интервью с инструктором по детскому плаванию

Никита Руденко, Мастер спорта, Чемпион Pеспублики Молдова, участник чемпионата СНГ. 1) Никита, расскажите в чем польза от занятий по плаванию? - Плавание является одним из видов спорта, который гармонично развивает человека, и равномерно оказывает физическую...

Programul lunii iulie la Teatrul “Licurici”

Programul lunii iulie la Teatrul “Licurici”

Bun venit în lumea basmelor!Adresa Teatrului: Chişinău, str. 31 AUGUST 1989, nr.121Programul de lucru al casei de bilete:09:00 - 14:00Zile libere: Luni, Marți Costul unui bilet:Copii - 50 lei, Maturi - 50 leiacum și rezervări...

Interviu cu Olga Lopatsky, primul fotograf de nașteri din Moldova.

Interviu cu Olga Lopatsky, primul fotograf de nașteri din Moldova.

Despre fotografa Olga Lopatsky am aflat întîmplător, cînd am vazut la prietena mea niște poze extraordinare din ziua în care a născut al doilea copil la maternitate. Am rugat-o atunci să-mi facă cunoștință cu ea, pentru a o întreba dacă ar vrea să-mi acorde un...

Povestea din farfurie! Cum convingem copilul să mănînce cu poftă?

Povestea din farfurie! Cum convingem copilul să mănînce cu poftă?

Cîte din noi am încercat să facem mîncarea cît mai apetisantă pentru copilașii noștri? Și la cîte ne-a reușit? 🙂 După 2-3 nereușite, am dat din mînă și am renunțat. Nu și Natalia. Indrăgostită de frumos, a încercat să aducă actul creației în bucătărie și i-a reușit....

Abonare newsletter

Nu ai timp să cauți evenimente kid friendly sau oferte avantajoase pentru tine și familia ta? Atunci lasa-ne pe noi să le căutam pentru tine. Aboneaza-te la newsletterul nostru și îți vom trimite lunar cele mai interesante evenimente și cele mai bune oferte.

Am înregistrat emailul tău cu succes.

Abonare newsletter

Nu ai timp să cauți evenimente kid friendly sau oferte avantajoase pentru tine și familia ta? Atunci lasa-ne pe noi să le căutam pentru tine. Aboneaza-te la newsletterul nostru și îți vom trimite lunar cele mai interesante evenimente și cele mai bune oferte.

Am înregistrat emailul tău cu succes.