Sfaturi și trucuri pentru a-ți ajuta copilul să-și depășească frica de tunsoare!

} Februarie 17, 2021

Există ceva la tunsori ce îi face pe copii să se supere. Acest lucru poate declanșa unele dintre cele mai grave reacții pe care le-ai văzut vreodată. Iată ce poți face pentru a depăși anxietatea copilului tău.

Anxietatea în timpul tunsorii … există așa ceva?

Țipete și lacrimi. Pentru unii copii, tunsoarea pare a provoca o criză insuportabilă, urmată de frustrare și exasperare pentru părinți. Recunoști acest scenariu?

Coborârea de pe scaun la jumătatea tunsorii pare a fi singura ieșire din această situație disperată.

Aruncați o privire la sfaturile și trucurile pe care le-am propus.

Dar mai intai…

De unde vine provocarea?

Este într-adevăr nedumeritor pentru unii părinți să înțeleagă de ce copilul lor acționează atât de ciudat atunci când se tund. De ce calmele asigurări de genul: „Ești bine! Sunt cât se poate de atent! Am făcut asta de un milion de ori! ” nu au efect la copii?

 Una dintre cele mai mari provocări pentru copilul tău, este de a sta liniștit.

Apoi, este chiar salonul de coafură. Multitudinea de obiecte și mirosuri noi pot declanșa cu ușurință anxietate micuțului tău. Și ce zici de toate zgomotele? De la uscătoare puternice de păr până la zumzetele aparatelor de ras și la tăierea foarfecelor, le poate părea destul de descurajant.

Deci, ce se poate face?

Din fericire, există modalități de a-ți ajuta copilul să-și depășească frica și să învețe cum să se bucure de o sesiune de răsfăț la salonul de coafură din când în când.

Hai să vedem care sunt acestea.

1. Începe prin a-i permite copilului să-și recunoască sensibilitățile. Încurajează-l și anunță-l că observi și înțelegi disconfortul lui.

2. Saloane potrivite pentru copii. Caută saloane care să ofere amenajări ideale pentru copii. Vorbim despre întregul pachet: medii colorate și primitoare, scaune inedite, televizoare, baloane, acadele, certificate de tunsoare și lista continuă.

3. Încearcă tunsori acasă. Poți face acest lucru mai ales când sunt mici (oricum nu vor cunoaște diferența dintre o tunsoare bună și una rea). De asemenea, puteți încerca câteva jocuri de coafură cum ar fi „practicarea punerii pelerinei” sau „stropirea cu pulverizatorul de apă” pentru a-i ușura anxietatea.

4. O vizită la salon. Ce zici  pur și simplu de o vizită la  salon înainte de prima întâlnire? Ai putea să-i ceri stilistului să îl pieptăne doar. De asemenea, poți face programarea pentru un moment al zilei în care copilul tău va fi mai puțin obosit sau flămând.

5. Mergeți la cumpărături împreună. Ia copilul la magazin cu tine și lasă-l să aleagă peria de păr preferată, cămașa pe care să o poarte ca pelerină. Îl va ajuta să se calmeze și să scadă frustrarea.

6. Pune niște muzică sau pune-i căști. Nu numai că blochează zgomotul, dar poate diminua sau scăpa de anxietate. Pot purta căștile „cu susul în jos”.

7. Adă mâncare. Oferă-i alimente confortabile sau delicatese ca o distragere a atenției pentru a-l ajuta să treacă prin acest moment dificil.

8. Tehnici de relaxare. Gândește-te la activități care îl pot ajuta să se relaxeze, cum ar fi o cremă de vanilie cu miros frumos pe care să o pună pe mâini după tăierea unghiilor sau respirații adânci înainte și în timpul evenimentului. Pot face minuni!

9. Adă frizerul acasă. Dacă salonul este prea intimidant, poți încerca un coafor mobil care vine la tine acasă. Nu o privi ca pe o soluție permanentă, ci mai degrabă ca pe un mod temporar de a-l obișnui pe copilul dvs. cu procesul de îngrijire.

Acestea sunt doar câteva dintre trucurile pe care le poți folosi pentru acele urechiuși și năsucuri sensibile. Ține minte, nu este nevoie să îl grăbești sau să-l forțezi cu ceva cu care evident se luptă. În schimb, concentrează-te să o luați pas cu pas, o tactică bună la un moment dat.

Mult noroc și la revedere anxietate!

Vezi mai jos lista saloanelor în care poți oferi copilului tău o tunsoare stilată:

Reitar Barbershop De la 3 ani. Preț: 150 lei (pînă la 12 ani). Adresa: or.Chișinău, str.Vasile Alecsandri 32. Tel: 0605 35 635.

Lisnic BarberShop De la 10 ani. Preț: 180-200 lei. Adresa: sec. Centru – str.Vasile Alecsandri 66/1, Tel: 0692 84 601 și str. Mihail Kogalniceanu 7, Tel:0692 84 601; sec.Rîșcani – str.Miron Costin 19/6, Tel: 0692 84 601; sec.Botanica – stradela 1 Lvov 66, Tel: 0692 84 601.

Crazy Monkey Preț: 150 lei (pînă la 14 ani). Adresa: sec.Centru, str.Bănulescu Bodoni 29, Tel: 0793 99 314 și str.Bănulescu Bodoni 57. Tel:
0793 99 314.

Shares
0 Comentarii
Feedback direct în conținut
Vezi toate comentariile
Articole similare
Teatru online gratuit, pentru toți copiii din Republica Moldova

Teatru online gratuit, pentru toți copiii din Republica Moldova

Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, instituție a Guvernului României care are ca principal obiectiv realizarea politicii statului român pentru consolidarea comunității de limbă, cultură, religie, spiritualitate și istorie cu Republica Moldova și-a...

Интервью с инструктором по детскому плаванию

Интервью с инструктором по детскому плаванию

Никита Руденко, Мастер спорта, Чемпион Pеспублики Молдова, участник чемпионата СНГ. 1) Никита, расскажите в чем польза от занятий по плаванию? - Плавание является одним из видов спорта, который гармонично развивает человека, и равномерно оказывает физическую нагрузку...

Programul lunii iulie la Teatrul “Licurici”

Programul lunii iulie la Teatrul “Licurici”

Bun venit în lumea basmelor!Adresa Teatrului: Chişinău, str. 31 AUGUST 1989, nr.121Programul de lucru al casei de bilete:09:00 - 14:00Zile libere: Luni, Marți Costul unui bilet:Copii - 50 lei, Maturi - 50 leiacum și rezervări...

Interviu cu Olga Lopatsky, primul fotograf de nașteri din Moldova.

Interviu cu Olga Lopatsky, primul fotograf de nașteri din Moldova.

Despre fotografa Olga Lopatsky am aflat întîmplător, cînd am vazut la prietena mea niște poze extraordinare din ziua în care a născut al doilea copil la maternitate. Am rugat-o atunci să-mi facă cunoștință cu ea, pentru a o întreba dacă ar vrea să-mi acorde un...

Abonare newsletter

Nu ai timp să cauți evenimente kid friendly sau oferte avantajoase pentru tine și familia ta? Atunci lasa-ne pe noi să le căutam pentru tine. Aboneaza-te la newsletterul nostru și îți vom trimite lunar cele mai interesante evenimente și cele mai bune oferte.

Am înregistrat emailul tău cu succes.

Abonare newsletter

Nu ai timp să cauți evenimente kid friendly sau oferte avantajoase pentru tine și familia ta? Atunci lasa-ne pe noi să le căutam pentru tine. Aboneaza-te la newsletterul nostru și îți vom trimite lunar cele mai interesante evenimente și cele mai bune oferte.

Am înregistrat emailul tău cu succes.