Liceul Academic de Arte Plastice “Igor Vieru”

Oraș:

Sector:

Clase:

5-12

Curriculum:

Curriculum național

Limbile de predare:

Website:

http://www.liceuligorvieru.com/

Telefon:

022 497 129

Email:

liceulacademicigorvieru@gmail.com

Rating:

fii primul care votează
MD-2068 Republica Moldova, or. Chişinău, Miron Costin, 24 Sectorul Rîşcani

Despre instituție:

Activitatea Liceului Academic de Arte Plastice ”Igor Vieru” este organizată şi se desfăşoară în baza prevederilor Constituţiei, a Legii Învăţământului, Guvernului şi Actelor normative elaborate de Ministerul Culturii şi Ministerul Educaţiei.

Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” este o instituţie de tip internat şi este unica instituţie preuniversitară cu profil artistic din Republica Moldova care oferă copiilor talentaţi din întreaga Republică, cunoştinţe trainice şi pregătire profesională în domeniul artelor plastice. Studiile în liceu se desfăşoară în limba de stat şi cuprind două etape de pregătire: gimnazială (cl. a V – IX-a) şi liceală (cl. a X – XII).

Fondarea acestei instituţii a avut scopul de a crea condiţii favorabile pentru copiii talentaţi din Republică pentru studierea aprofundată a artelor plastice. Elevii sunt selectaţi în baza unui concurs de admitere la disciplinele de specialitate (desen, pictură, compoziţie) şi la disciplinele de cultură generală (limba română, limba străină, matematică). Admiterea elevilor nu este condiţionată de domicilierea părinţilor (este admis studiul elevilor de peste hotarele Republicii). Pe parcursul a 8 ani de studiu elevii instituţiei realizează cursul gimnazial şi liceal la disciplinele de cultură generală şi de specialitate. Catedra de Arte Plastice le oferă elevilor în etapa gimnazială să însuşească tehnica picturii în acuarelă, iar în cea liceală să posede tehnica picturii în ulei.

Învăţământul liceal se încheie cu examen de bacalaureat, care se desfăşoară în conformitate cu Regulamentul elaborat de Ministerul Educaţiei, iar în cadrul instituţiei cu susţinerea lucrării de diplomă executată de absolvenţi care are drept scop confirmarea capacităţilor profesionale la încheierea studiului în liceu. Comisia de diplomă numită de administraţie, apreciază şi decide prin note calitatea şi nivelul diplomelor absolvenţilor.

La promovarea examenului de bacalaureat, absolvenţii obţin diploma de bacalaureat, care oferă dreptul de înmatriculare în învăţământul superior la toate specialităţile de profil artistic, în conformitate cu Regulamentul de admitere în învăţământul superior, elaborat de Ministerul Educaţiei.

De la fondarea instituţiei şi până în prezent au absolvit 34 de promoţii cu un număr de 779 absolvenţi. Absolvenţii Liceului îşi continuă studiile la Instituţiile de Învăţământ Superior artistic din Republica Moldova (Facultăţile de Pictură, Grafică, Arhitectură, Pictură Murală, Design Vestimentar, Design Interior, Design Industrial etc.) şi la cele mai prestigioase Universităţi de Artă din Europa: Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara, Moscova, Sanct-Petersburg, Tallin, Minsk, Kiev, Lvov, Harcov, Roma, Milano, Madrid, Belgrad, Paris, etc.

Shares
0 0 voturi
Votează
0 Comentarii
Feedback direct în conținut
Vezi toate comentariile

Abonare newsletter

Nu ai timp să cauți evenimente kid friendly sau oferte avantajoase pentru tine și familia ta? Atunci lasa-ne pe noi să le căutam pentru tine. Aboneaza-te la newsletterul nostru și îți vom trimite lunar cele mai interesante evenimente și cele mai bune oferte.

Am înregistrat emailul tău cu succes.

Abonare newsletter

Nu ai timp să cauți evenimente kid friendly sau oferte avantajoase pentru tine și familia ta? Atunci lasa-ne pe noi să le căutam pentru tine. Aboneaza-te la newsletterul nostru și îți vom trimite lunar cele mai interesante evenimente și cele mai bune oferte.

Am înregistrat emailul tău cu succes.