Liceul Teoretic“ORIZONT“ Treapta Primară,Ciocana

Oraș:

Sector:

Clase:

1-4

Curriculum:

Curriculum național

Taxa:

2600 eur/an

Limbile de predare:

Nr. de copii din clasă:

22

Rata de absolvire:

100%

Website:

https://orizont.org/ro/ciocana-treapta-primara-2/

Telefon:

+373(22)339777

Email:

info@orizont.org

Rating:

fii primul care votează
Str. Mircea cel Batrin 10/2, Ciocana, Chişinau, Moldova

Particularități:

Școala are următoarele parteneriate: CAMBRIDGE International Examinations, ECIS (The Educational Collaborative for International Schools), EEC (European Examination Centre), LUMINA Educational Institutions.

Despre instituție:

Corpul didactic de la treapta primară încurajează și promovează respectul, toleranța, înțelegerea diversității și valorilor culturale, utilizînd metode novice. Educația, unde fiecare dintre noi este parte a societății indiferent de limbă, religie, naționalitate sau rasă oferă elevilor posibilitatea de exploara diversele culturi și de a-și îmbogăți vast cunoștințele cu ajutorul schimbului de experiență, prin intermediul comunicării eficiente cu semenii lor de diferite naționalități. Astfel Instituția noastră tinde spre a crește o generație de copii care vor cunoaște să soluționeze orice problemă apărută exprompt prin intermediul comunicării asertive, formând în jurul lor un climat psihologic echilibrat.
Pentru aceasta echipa noastră încearcă să-și atingă scopurile propuse cu ajutorul următoarelor criterii:

 • Studiul limbilor moderne la nivel avansat: limba engleză (7 ore/săptămână) și limba turcă (3 ore/săptămână);
 • Învățători și profesoricare se potrivesc profilului „Orizont”: buni specialiști (cu experiență în sisteme de învățământ privat și de stat), care reprezintă modele positive și demne de urmat pentru elevii „Orizont”, atât din punct de vedere profesional, cât și uman, deschiși la nou și dornici să se perfecționeze constant;
 • Durata anului școlar:9 luni (septembrie-mai);
 • Programă extinsăpentru aprofundare și perfecționare, specifică școlii noastre, presupunând abordarea unei arii largi de discipline.
 • Curriculum-ul de bază este după cel Național(școala este autorizată de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova);
 • Colectivul clasei este mai mic(maximum 23 elevi în clasă), ceea ce este un avantaj important, pentru ca profesorul să poată aborda o predare individualizată și axată pe aptitudinile fiecărul copil. Clasele mici au un impact puternic asupra procesului de învăţare şi a sentimentului de siguranţă şi apartenenţă la un grup.
 • Sistem de evaluare stimulativ, cu accent pe autoevaluare și evaluare criterială.
 • Standarde de performanță și disciplină ridicate.
 • O gamă largă de activități extrașcolare pentru a le da copiilor posibilitatea să-și identifice talentele și pasiunile și pentru a le oferi ocazia să lucreze diferențiat, în zonele unde excelează;
 • Ore de „Program prelungit”, în care elevii îşi finalizează temele, lucrează suplimentar sau participă la diferite cluburi sportive și cercuri atractive;
 • Pregătire intensivăcu elevii pentru toate tipurile de olimpiade, concursuri naţionale şi internaţionale precum Olimpiezile școlare, Concursul Internațional Comper, Concursul Internațional LuminaMat, Concursul de excelență în limbi străine Cambridge
 • Activităţi extraşcolare: excursii pe teritoriul țării și în afara acesteia, vizite la muzee, tabere etc.
 • Comunicarea promptă, zilnică, a rezultatelor evaluărilor, a absenţelor şi a observaţiilor profesorilor către părinţii fiecărui copil/elev prin intermediul catalogului virtual;
 • Cadrele didactice anual participă la cursuri de perfecţionare, formare şi dezvoltare personală și profesională, organizate de liceele „Orizont”, DGETS din Chișinău șI MECC.
 • Servicii de servire a mesei (4 mese pe zi), după toate standardele stabilite de către Ministerul Sănătății Republicii Moldova și ANSA.

Evenimente organizate în cadrul instituției:

Toamna de Aur, Cupa Liga Orizont, Orizont School TV, Primul Sunet, Webinars, Cursuri de limba engleză si germană, Întilnirea cu absolvenții, Concursul Municipal la Limba și Literatura Romînă pentru juniori/ Ediția “Dumitru Matcovschi”, Concursul de Fizică Impuls, International Festival of Language and Culture  – echipa de dans, Debate club.

Mesajul Directorului:

Dragi elevi, stimaţi părinţi, onoraţi dascăli.

În luna septembrie a fiecărui an există o zi de mare importanță – este ziua când peste tot în țară se deschid larg porțile școlilor, iar inimile noastre vibrează de bucurie, de nerăbdare și de emoție. Este ziua revederii, a reîntâlnirii după o vacanță bine meritată, este emoția primei zile de școală pentru toți.

În primul rând vreau să urez tuturor celor care trec pentru prima dată porțile acestei școli un călduros „Bine ați venit în școala noastră!” și să-mi exprim bucuria revederii tuturor celorlalți la acest început de an școlar.

Din dorința ca elevii să poată beneficia de o educație într-un mediu cât mai bun, și pentru a se simți cât mai fericiți, anul acesta, la fel ca în ceilalți ani, echipa noastră formată din cadre didactice cu o experiență deplină le va fi alături elevilor noștri.

Liceul teoretic Orizont imbunătățește pe zi ce trece calitatea educației și împreună cu cadrele didactice tinere, dinamice, și cu vastă experiență au ridicat graficul succesului în rândul școlilor din zonă.

Vreau să vă felicit și în același timp să vă mulțumesc vouă, dragi părinți, pentru tot sprijinul acordat elevilor și profesorilor.

Cu aceste sentimente şi gânduri, vă doresc tuturor un an nou şcolar fericit, sănătate şi succes.

Vă mulțumesc!

İsmail Okan Gür
Shares
0 0 vot
Votează
0 Comentarii
Feedback direct în conținut
Vezi toate comentariile

Abonare newsletter

Nu ai timp să cauți evenimente kid friendly sau oferte avantajoase pentru tine și familia ta? Atunci lasa-ne pe noi să le căutam pentru tine. Aboneaza-te la newsletterul nostru și îți vom trimite lunar cele mai interesante evenimente și cele mai bune oferte.

Am înregistrat emailul tău cu succes.

Abonare newsletter

Nu ai timp să cauți evenimente kid friendly sau oferte avantajoase pentru tine și familia ta? Atunci lasa-ne pe noi să le căutam pentru tine. Aboneaza-te la newsletterul nostru și îți vom trimite lunar cele mai interesante evenimente și cele mai bune oferte.

Am înregistrat emailul tău cu succes.