Mod de preparare: Semințele se spală bine, apoi se fierb aproximativ 30-40 de minute la foc mic, fără a amesteca foarte mult. Raportul dintre cantitatea de hrișcă și apă este de 1:2. Să aveți poftă!
![](https://icopil.md/wp-content/uploads/2022/08/170259238_10223515246524783_403855140040145907_n-731x1024.jpeg)
Hrișca nu conține gluten. Ea este indicată pentru consumul celor care au intoleranta la gluten. Hrișca are în compoziție numeroși nutrienți benefici pentru sănătate, fiind o sursă importantă de proteine vegetale și un complex hrănitor de carbohidrați. În plus, pe lângă acestea, regăsim în hrișcă acid folic, vitaminele K și B6 și mangan, o substanță esențială pentru organismul uman, contribuind la creșterea și dezvoltarea armonioasă și având rol antioxidant.
Știai că hrișca nu face parte din categoria cereale? Semințele ei sunt asemănătare cu cele de grîu, folosindu-se sub formă măcinată ca făină. Planta provine din Asia fiind răspândită în Europa de mongoli și turci.
![natalia](https://icopil.md/wp-content/uploads/2021/03/131909079_10222681847930339_6407989123626329354_o-2-792x1024.jpg)