Medalii de argint, medalii de bronz și mențiune de onoare pentru Republica Moldova în cadrul Olimpiadei Balcanice la Matematică

} Mai 10, 2022

Echipa Republicii Moldova a obținut trei medalii de argint, două medalii de bronz și o mențiune de onoare în cadrul Olimpiadei Balcanice la Matematică desfășurată în Agros, Cipru, în perioada 04 – 09 mai 2022.

Medaliile de argint au fost obținute de către Dan Cernatinschi, Valeriu Ursu și Dragoș Port, elevi la Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău, medalii de bronz au obținut Marius Sclearuc, elev la Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Chișinău și Adelina Andrei, elevă la Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău, iar mențiunea de onoare a fost obținută de Victor Purice, elev la Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău.

În cadrul Olimpiadei Balcanice la Matematică au participat 96 de elevi din 16 țări, Republica Moldova fiind reprezentată de 6 elevi și 2 profesori:

  • Adelina Andrei, elevă în clasa a XII-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, Chișinău;
  • Dragoș Port, elev în clasa a XI-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, Chișinău;
  • Valeriu Ursu, elev în clasa a XII-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, Chișinău;
  • Dan Cernatinschi, elev în clasa a XI-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, Chișinău;
  • Victor Purice, elev în clasa a XII-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, Chișinău;
  • Marius Sclearuc, elev în clasa a XII-a, Instituția Publică Liceul Teoretic „Spiru Haret”, Chișinău;
  • Valeriu Guțu, doctor în științe fizico-matematice, conferențiar universitar, Universitatea de Stat din Moldova;
  • Dorian Croitoru, olimpic internațional.

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare adresează mulțumiri membrilor Consiliului Olimpic Republican la Matematică pentru dedicație și implicare în pregătirea lotului olimpic național.

Totodată, Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare îi felicită pe elevii olimpici, profesorii și părinții acestora, dorindu-le succese în continuare.

Shares
0 Comentarii
Feedback direct în conținut
Vezi toate comentariile
Articole similare
Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2022

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2022

Felicitări elevelor și profesorului dl Marcel Teleucă de la LT "Orizont", pentru rezultate remarcabile înregistrate în cadrul Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete, care s-a desfășurat în perioada 07-11 aprilie 2022. La olimpiadă au participat 222 de eleve din...

(foto)  Medalii de argint și mențiuni în cadrul unui concurs internațional de engleză, la Rimmini pentru elevii școlilor “Mihai Eminescu” din Drochia și Liceul de Creativitate și Inventică “Prometeu Prim”

(foto) Medalii de argint și mențiuni în cadrul unui concurs internațional de engleză, la Rimmini pentru elevii școlilor “Mihai Eminescu” din Drochia și Liceul de Creativitate și Inventică “Prometeu Prim”

Patru elevi din Moldova s-au calificat în cadrul concursului „Hippo English Olympiad” – olimpiadă internațională, care promovează limba engleză, provocând elevii din întreaga lume să concureze în cunoașterea acestei limbi, având ca scop și cooperarea dintre profesori....

Abonare newsletter

Nu ai timp să cauți evenimente kid friendly sau oferte avantajoase pentru tine și familia ta? Atunci lasa-ne pe noi să le căutam pentru tine. Aboneaza-te la newsletterul nostru și îți vom trimite lunar cele mai interesante evenimente și cele mai bune oferte.

Am înregistrat emailul tău cu succes.

Abonare newsletter

Nu ai timp să cauți evenimente kid friendly sau oferte avantajoase pentru tine și familia ta? Atunci lasa-ne pe noi să le căutam pentru tine. Aboneaza-te la newsletterul nostru și îți vom trimite lunar cele mai interesante evenimente și cele mai bune oferte.

Am înregistrat emailul tău cu succes.