Turneul internațional de șah „Cupa Dulce”

} Ianuarie 6, 2021

Turneul de șah „Cupa Dulce” care anul acesta și-a schimbat formatul din „național” în „internațional” s-a încheiat. Pentru mulți copii participarea la un turneu de anvergură, desfățurat în regim online, a fost o premieră. Acest lucru a devenit evident mai ales în primele runde. S-a simțit lipsa de experiență și nu s-a trecut fără gafe. Unii mici șahiști, fiind marcați de emoții și de specificul jocului în fața compiuterului, cu greu s-au adaptat la noul lor statut de „partener virtual”, suferind înfrângeri stupide și regretabile. Dacă nu demult înregistrau succese memorabile în turneele de sală, acum au avut o evoluție modestă. Jocul lor instabil poate fi explicat și prin faptul că la o vârstă fragedă nu au suficient de bine dezvoltată percepția timpului. Din acest motiv intrau în alertă chiar de la începutul partidei după care le era dificil să se recupereze. Astfel, pentru cei neexperimentați, pregătirea lor sportivă a trecut pe planul doi și decisivi în obținerea rezultatului final au fost alți factori, ca cel psihologic, bunăoară.

În asemenea condiții cu atât mai mult merită să fie manționați învingătorii. Iată numele lor:

Băieţi până la 11 ani

Locul 1 – Gubin Dmitrii (Tiraspol) – 8 puncte

Locul 2 – Sireţanu Vladislav (Cojuşna, Străşeni) – 7,5 puncte

Locul 3 – Starovoit Daniil (Bender) – 7,5 puncte

Fete până la 11 ani

Locul 1 – Andrieş Alexia (Iaşi, România) – 7,5 puncte

Locul 2 – Chendighelean Anna (Basarabeasca) – 7 puncte

Locul 3 – Cara Xenia (Ceadâr-Lunga) – 6,5 puncte

Băieţi până la 9 ani

Locul 1 – Pîrţac Alexandru (Danemarca) – 7 puncte

Locul 2 – Pulbere Roman (Chişinău) – 6,5 puncte

Locul 3 – Conovca Alexandru (Chişinău) 6,5 puncte

Fete până la 9 ani

Locul 1 – Pascaru Parascovia (Floreşti) – 7 puncte

Locul 2 – Manoilă Ruslana (Râşcani) – 6 puncte

Locul 3 – Poleacova Anastasia (Chişinău) – 6 puncte

Băieţi până la 7 ani

Locul 1 – Cazacu Iustin Nicolas (Iaşi, România) – 6,5 puncte

Locul 2 – Manolachi David Marian (Iaşi, România) – 6 puncte

Locul 3 – Coliban Dmitrii (Chişinău) – 5,5 puncte

Fete până la 7 ani

Locul 1 – Poleacova Alexandra (Chişinău) – 6,5 puncte

Locul 2 – Garaba Valeria (Chişinău) – 5 puncte

Locul 3 – Curteanu Kira (Floreşti) – 5 puncte

Premierea învingătorilor va avea loc la Şcoala de şah nr.7 în data de 5 ianuarie 2021 între orele 9.00 şi 17.00. După cum a menționat Valeriu Coadă, Secretar general al Federației de Șah, pentru cei din alte ţări sau din localităţi mai îndepărtate vor fi stabilite alte modalități de înmânare a premiilor!

Shares
0 Comentarii
Feedback direct în conținut
Vezi toate comentariile
Articole similare
(foto)  Medalii de argint și mențiuni în cadrul unui concurs internațional de engleză, la Rimmini pentru elevii școlilor “Mihai Eminescu” din Drochia și Liceul de Creativitate și Inventică “Prometeu Prim”

(foto) Medalii de argint și mențiuni în cadrul unui concurs internațional de engleză, la Rimmini pentru elevii școlilor “Mihai Eminescu” din Drochia și Liceul de Creativitate și Inventică “Prometeu Prim”

Patru elevi din Moldova s-au calificat în cadrul concursului „Hippo English Olympiad” – olimpiadă internațională, care promovează limba engleză, provocând elevii din întreaga lume să concureze în cunoașterea acestei limbi, având ca scop și cooperarea dintre profesori....

(Foto) Transformarea parcului “La Izvor”

(Foto) Transformarea parcului “La Izvor”

Dacă doi ani în urmă, unul din cele mai mari parcuri „La Izvor” era un loc abandonat și împânzit de buruieni, astăzi parcul continuă să fie modernizat și devine unul cu o infrastructură plăcută pentru locuitori, pentru copii, amatori de ciclism, de sport de plajă,...

Abonare newsletter

Nu ai timp să cauți evenimente kid friendly sau oferte avantajoase pentru tine și familia ta? Atunci lasa-ne pe noi să le căutam pentru tine. Aboneaza-te la newsletterul nostru și îți vom trimite lunar cele mai interesante evenimente și cele mai bune oferte.

Am înregistrat emailul tău cu succes.

Abonare newsletter

Nu ai timp să cauți evenimente kid friendly sau oferte avantajoase pentru tine și familia ta? Atunci lasa-ne pe noi să le căutam pentru tine. Aboneaza-te la newsletterul nostru și îți vom trimite lunar cele mai interesante evenimente și cele mai bune oferte.

Am înregistrat emailul tău cu succes.